Kdo Je Victoria Komova

Kdo Je Victoria Komova
Kdo Je Victoria Komova

Video: Kdo Je Victoria Komova

Video: Kdo Je Victoria Komova
Video: A gymnast's story: VIKTORIA KOMOVA 2024, Březen
Anonim

Komova Viktoria Aleksandrovna, ve věku sedmnácti, je poměrně úspěšná ruská gymnastka a má status čestného mistra sportu Ruska. Victoria získala stříbrnou medaili na olympijských hrách v Londýně. Tato křehce vypadající dívka dokázala získat obrovské množství titulů.

Kdo je Victoria Komova
Kdo je Victoria Komova

Victoria Komova se narodila 30. ledna 1995 v gymnastické rodině. Matka Victoria (Vera Kolesnikova) je ctěná mistrka sportu v umělecké gymnastice, její otec (Alexander Komov) je mistr sportu v umělecké gymnastice. Byla to moje matka, která začala dávat první lekce pětileté Vice. Když bylo dívce sedm let, Vera Kolesnikova ji přivedla k úspěšnému trénerskému duetu Olga Bulgakova a Gennadij Elfimov.

V roce 2008 se Vic na mezinárodních soutěžích v Saint-Jose stal třetím v all-around a ztratil první dvě místa na Samanthu Shapiro a Rebeccu Brossovou. Ale na Mikhail Voronin Cup tento mladý sportovec neměl obdoby v prostných, všude kolem a v trezoru. Na světovém šampionátu mezi juniory, který se konal v Japonsku, se Victoria podařilo získat pět medailí najednou: tři zlaté (bradla, víceboj, kulatina), jednu stříbro za skok a bronz za prostné.

V roce 2009 se ve Finsku konal Evropský olympijský festival mládeže. Vika tentokrát zůstala bez medaile pouze v prostných, kde obsadila šesté místo. Ale ona skórovala tři zlato najednou za víceboj, týmový šampionát a nerovné pruty, stříbro za cvičení na klády a bronz za skok.

Již v roce 2010 Victoria prošla podle svého věku na ruské mistrovství a byla mezi ženami v oblibě. V prvním cvičení si Vika Komova vzala stříbro, ale na trámu a nerovných tyčích si neměla obdoby. Obecně lze úspěchy této mladé gymnastky vypsat na dlouhou dobu a ona si to všechno zasloužila svou vlastní prací a velkou touhou stát se vůdkyní.

Victoria předvedla dobrý výsledek na olympijských hrách v Londýně a ve víceboji počítala se zlatou medailí. Její vlastní výkon v trezoru ji však zklamal. Podle výsledků výkonů na aparátu (klenba, prostné, paprsek a bradla) získala Komova od rozhodčích výsledek 61 973 bodů a prohrála pouze s Američankou Gabrielle Douglasovou. Ve finále Vika dvakrát ztratila rovnováhu a obsadila úplně poslední - osmé místo. Mladá gymnastka, která nezískala zlato, přiznala, že si nebyla zcela jistá, že bude pokračovat ve své kariéře.

Doporučuje: