Podle Fotbalových Hodnocení UEFA

Podle Fotbalových Hodnocení UEFA
Podle Fotbalových Hodnocení UEFA

Video: Podle Fotbalových Hodnocení UEFA

Video: Podle Fotbalových Hodnocení UEFA
Video: Top 10 nejlepších fotbalových klubů podle žebříčku UEFA (2000-2021) 2024, Duben
Anonim

Hodnocení národních fotbalových týmů a národních svazů ovlivňuje losování skupin mistrovství Evropy a určuje počet klubů, které je země oprávněna reprezentovat v evropských klubových soutěžích. U národních týmů a národních asociací se takové tabulky sestavují samostatně a liší se v nich i bodovací systém.

Podle fotbalových hodnocení UEFA
Podle fotbalových hodnocení UEFA

Pořadí fotbalových týmů UEFA započítává pouze zápasy týmů v kvalifikačních nebo finálových zápasech na mistrovství Evropy a mistrovství světa v posledních pěti cyklech. Za účast v každém takovém zápase národní tým dostane 10 000 bodů, za remízu se k tomuto číslu přidá stejná částka a za vítězství - třikrát více. Každý vstřelený gól přidává o 501 bodů více a zapomenutý snižuje počet o 500. Poslední pravidlo se nevztahuje na góly vstřelené v penaltovém rozstřelu - za účast v něm získává prohrávající tým dalších 10 000 bodů a vítězný tým - 20 000. další fáze mistrovství - za účast ve fázi play-off se uděluje 6 000 bodů, za dosažení skupinové fáze 9 000 bodů (za mistrovství světa se tato částka uděluje za dosažení 1/8). Za dosažení čtvrtfinále je cena 18 000 bodů, za semifinále - 28 000 a za účast ve finále - 38 000. Hra o bronzovou medaili mistrovství světa je přidána oběma účastníkům o 18 000 bodů. Finální tabulka se získá po vydělení všech získaných hodnot číslem 5.

Tabulka národní asociace je založena na bodech získaných kluby v dané zemi v Lize mistrů nebo Evropské lize za posledních 5 let. Sdružení získává 2 body za každé vítězství svého klubu a 1 za remízu, pokud se tyto hry hrály v hlavním losování turnaje. A pokud se jednalo o zápasy kvalifikačních kol, udělené body se dělí na polovinu. Pokud se klub dostane do čtvrtfinále, semifinále nebo finále soutěže, pak je každá z těchto událostí odměněna dalším bodem. Účastníci Ligy mistrů získají další 4 body za dosažení skupinové fáze turnaje a 5 bodů za dosažení 1/8.

Tímto způsobem se body počítají pro každý klub jedné země, poté se sčítají a výsledek se dělí počtem těchto klubů. Po každé dokončené rally dvou evropských pohárů získá tabulka kurzů UEFA nový vzhled a tato organizace je používá k sestavení pořadí pro další losování.

Doporučuje: