Jak Chorvatsko Hrálo Na Mistrovství Světa Ve Fotbale

Jak Chorvatsko Hrálo Na Mistrovství Světa Ve Fotbale
Jak Chorvatsko Hrálo Na Mistrovství Světa Ve Fotbale

Video: Jak Chorvatsko Hrálo Na Mistrovství Světa Ve Fotbale

Video: Jak Chorvatsko Hrálo Na Mistrovství Světa Ve Fotbale
Video: World Cup 2018 ● Croatia The Journey ● Extended Highlights & All Goals ● Wavin' Flag 2024, Smět
Anonim

V poslední době byl Balkánský poloostrov považován za cenný zdroj lidských zdrojů pro světový fotbal. Národní týmy z tohoto území vypadají na velkých šampionátech velmi slušně. Chorvatský národní tým na mistrovství světa ve fotbale 2014 proto čelil vážným výzvám.

Jak Chorvatsko hrálo na mistrovství světa ve fotbale 2014
Jak Chorvatsko hrálo na mistrovství světa ve fotbale 2014

Chorvaté byli v první skupině Světového poháru. Kromě evropských fotbalistů hrály v Quartetu A také národní týmy Brazílie, Mexika a Kamerunu.

Chorvaté odehráli svůj první zápas na turnaji s Brazilci. Tato hra byla zahájením mistrovství světa 2014. S ohlušující podporou fanoušků zvítězili hostitelé šampionátu, Brazilci (3: 1).

Ve druhém zápase skupinové fáze předvedl chorvatský tým svůj nejlepší výkon na turnaji. Evropané způsobili drtivou porážku 4: 0 v národním týmu Kamerunu. Tento zápas byl poznamenán skandálem v africkém národním týmu a na hřišti dostali kamerunští fotbalisté čtyři červené karty. Toto vítězství bylo pro Chorvaty první na turnaji. Pro dosažení další fáze mistrovství světa museli Evropané porazit nekompromisní mexický národní tým.

Bohužel pro chorvatské fanoušky byl zápas proti Mexičanům posledním zápasem evropského týmu. Chorvatský tým nedokázal porazit středoamerické fotbalisty. Konečné skóre setkání 3: 1 ve prospěch Mexika přivedlo Mexiko do fáze play-off turnaje.

Po třech zápasech v turnaji získali Chorvaté pouze tři body a ve skupině A obsadili třetí místo. Takový výsledek nelze považovat za přijatelný pro fanoušky, trenérský personál i samotné hráče chorvatského národního týmu. Fotbalová federace této země byla velmi zklamaná, že národní tým nemohl na hrách v Brazílii ukázat svůj plný potenciál. Skutečnost, že hráči neopustili skupinu na mistrovství světa ve fotbale, je považována za katastrofální výsledek pro Chorvaty.

Doporučuje: