Jak Skončil Wimbledon

Jak Skončil Wimbledon
Jak Skončil Wimbledon

Video: Jak Skončil Wimbledon

Video: Jak Skončil Wimbledon
Video: Novak Djokovic vs Matteo Berrettini | Men's Final Highlights | Wimbledon 2021 2024, Duben
Anonim

Wimbledon je nejstarší a nejprestižnější ze čtyř grandslamových turnajů. V roce 2012 se soutěž konala od 25. června do 8. července, bylo to 126 v řadě. Vítězství ve Wimbledonu je pro sportovce velmi důležité, jedná se o nejdůležitější tenisový turnaj na světě a z vítězů se okamžitě stávají světové tenisové hvězdy.

Jak skončil Wimbledon
Jak skončil Wimbledon

Roger Federer ze Švýcarska a Angličan Andy Murray se dostali do finále dvouhry mužů. V hořkém boji se skóre 4-6, 7-5, 6-3, 6-4 vyhrál Roger Federer. Toto vítězství pro něj bylo 17. na grandslamových turnajích a 7. na turnaji ve Wimbledonu - ve výsledku se stal první raketou na světě a vytlačil Novaka Djokoviče z čestného místa. Murray se poprvé ve své kariéře dostal do finále Wimbledonu a byl prvním Britem v 76 letech turnaje.

Finále dvouhry žen ve Wimbledonu nepřekvapilo fanoušky a sportovní analytiky. Hrali Američan Sirena Williams a polská Agnieszka Radwanská. Nadřazenost Američana a její „mužský“styl hry, který byl pro Agnieszku nepohodlný, jí nenechal téměř žádnou šanci. Výsledkem je, že Sirena Williamsová popáté vyhrála turnaj ve Wimbledonu se skóre 6-1, 5-7, 6-2, s celkem čtrnácti grandslamovými vítězstvími ve dvouhře. Agnieszka Radvanska promarnila šanci stát se první raketou na světě.

Ve čtyřhře mužů porazili Dán Frederic Nielsen a Velká Británie Jonathan Murray Horia Tekau a Robert Lindstedt (Rumunsko a Švédsko) 4–6, 6–4, 7–65, 6–75, 6–3. Jedná se o první grandslamový úspěch obou vítězů. Jonathan Murray se stal prvním Britem, který vyhrál Wimbledon ve čtyřhře od roku 1936. Pro Rumunky a Švédky se ztráta stala třetí v řadě ve finále turnaje ve Wimbledonu.

Sestry Sirena a Venus Williamsová porazily české ženy Lucii Hradeckou a Andreu Glavachkovou ve čtyřhře žen se skóre 7-5. 6-4. Toto je pátý americký wimbledonský kloub, který vyhráli, celkem 13 grandslamových titulů.

U smíšené čtyřhry skončil turnaj ve Wimbledonu 2012 vítězstvím Američanů Mikea Briana a Lisy Raymondové. Se skóre 6-3, 5-7, 6-4 porazili mezinárodní unii Rusky Eleny Vesiny a Inda Leandre Paes. Pro Mikea Briana bylo toto vítězství třetím na grandslamovém turnaji a pro Lisu Raymondovou - pátou v její kariéře.

Doporučuje: